Het Niet-Pluis-Gevoel project

Het Niet-Pluis-Gevoel project is een project dat ontstaan is uit de samenwerking van verschillende partners in het Meetjesland, met als hoofddoelstelling vroegdetectie van dementie. Dit om gepaste ondersteuning te kunnen aanbieden vooraleer de mantelzorgers en de professionele thuiszorgdiensten zijn opgebrand.

U kent waarschijnlijk ook wel ouderen in de thuissituatie, die zijn veranderd in hun dagelijks functioneren, in hun (sociaal) gedrag, in hun gemoedstoestand... Ouderen die meer dan gewoon vergeetachtig zijn en waarvan u merkt dat er iets "niet pluis" is.
Dit niet-pluis-gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Denken we hierbij aan een acute verwardheid door een infectie, verkeerde samenstelling van het bloed, een depressie, beginnende dementie...
Alert zijn voor problemen is dus de boodschap. Hoe vlugger je weet wat er aan de basis ligt van de problemen, hoe vlugger er een behandeling kan gestart worden en in de nodige ondersteuning kan voorzien worden.

Wie komt in aanmerking?
Alle thuiswonende ouderen die in het Meetjesland wonen en de leeftijd van 70+ bereikt hebben.

Regio Meetjesland:
Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Hansbeke, Kaprijke, Landegem, Lievegem, Maldegem, Merendree, Nevele, Poesele, Sint-Laureins, Zelzate